HomeCVOphicleideLespraktijkNieuws en AgendaBeeld en geluidContactLinks
CV

Op mijn achtste begon ik met muziekmaken op de bugel bij Muziekvereniging Excelsior in Bunschoten-Spakenburg. Al snel zakte ik af naar de lagere regionen van het orkest, om uiteindelijk bij het euphonium uit te komen. Met dit instrument heb ik op het Utrechts Conservatorium bij Piet Joris gestudeerd. In 2004 sloot ik, na vooropleiding en vakopleiding 1e en 2e fase, mijn studie cum laude bij hem af met een examenconcert.

In 2006 schreef Henk Alkema voor mij het concert "All in Good Time", voor euphonium en harmonieorkest.

Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als dirigent, docent en euphoniumist. Twee jaar later kocht ik uit nieuwsgierigheid 
mijn  eerste ophicleide, een instrument waarop ik me in de daaropvolgende jaren heb toegelegd. Zie de pagina "Ophicleide" voor meer informatie hierover.

Omdat ik na mijn studie euphonium gaandeweg ook steeds meer tuba ging spelen, ben ik met dit instrument lessen en masterclasses gaan volgen bij verschillende docenten, waaronder Rex Martin, Roger Bobo en Perry Hoogendijk. In 2010 besloot ik om nog verder te studeren op dat instrument bij Prof. Jens Bjorn-Larsen in Hannover.

Sinds december 2012 ben ik fulltime tubaist van de
Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarnaast speel ik veel met koperensembles, zoals NEOS Brass, een groot koperensemble dat bijzondere projecten doet in wisselende bezettingen. Zie bijvoorbeeld onze CD "Wagner for Brass". Ook remplaceer ik regelmatig bij orkesten in binnen- en buitenland (op tuba, ophicleide en euphonium), waaronder de Düsseldorfer Symphoniker, Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Tenslotte dirigeer ik het
Zuilens Fanfare Corps en geef ik les op trombone, tuba en euphonium.

HomeCVOphicleideLespraktijkNieuws en AgendaBeeld en geluidContactLinks